Pilot: collegiale in- & uitleen tussen architectenbureaus

Door de coronacrisis zijn er architectenbureaus met wegvallende projecten én bureaus met een werkpiek maar aarzeling om nu iemand een contract aan te bieden. Een oplossing kan zijn dat werknemers tijdelijk worden uitgeleend, dat er tussen architectenbureaus collegiale in- & uitleen plaatsvindt.

Pilot SFA: helpen om elkaar te vinden 
SFA wil via deze pilot onderzoeken of er behoefte is aan een online prikbord, als een vergroting van het eigen netwerk waar vraag en aanbod voor collegiale in- & uitleen elkaar kunnen vinden. Wil jouw bureau gebruik maken van dit prikbord, vul dan het aanmeldingsformulier voor inleen of uitleen in en mail dat naar info@sfa-architecten.nl

Vragen over de pilot of het prikbord stuur je naar hetzelfde mailadres, info@sfa-architecten.nl.

Uitgangspunten in- & uitleen
In-  en uitleen werkt op basis van de uitgangspunten genoemd in de  modelovereenkomst collegiale in- en uitleen, toegelicht in de nieuwsbrief over collegiale in- & uitleen. In essentie houdt het in:

  • de overeenkomst is tussen twee bureaus, voor situatie van tijdelijke aard (periode van drie maanden, eenmalig te verlengen voor maximaal drie maanden; voor projectduur kan ook);
  • financiële afspraken tussen bureaus zijn: betaling van het bruto salaris plus werkgeverslasten inclusief vakantiegeld en pensioenpremie en een fee van 5% voor de samenhangende bureaukosten.

Collegiale in-/uitleen bij gebruikmaking van NOW? Zie ook de pagina over NOW 3, onder Overige vragen: ‘Mag ik mijn werknemers collegiaal uitlenen als ik een NOW-tegemoetkoming krijg?’ 

Prikbord:

AANBOD | UITLEEN

Gezocht, tijdelijke functie voor: 

Bouwkundige Tekenaar van Syplon Bouwmanagement en Huisvestingsadvies
MBO met ca. 2 jaar ervaring in AutoCAD en beginnend ervaring met Revit in de utiliteit (winkels, scholen e.d.). Kennis van vluchtplannen en NEN 2580 meetcertificaat. Cursus Revit basis+families gevorderd gevolgd + MS Office.De werknemer is beschikbaar ca. 8 tot 16 uren per week, per direct en einddatum in overleg. Regio Drenthe, Groningen.
Kan jullie bureau onze werknemer tijdelijk inlenen, neem dan contact op met: Erik Postma, projectleider bij Syplon b.v. Bouwmanagement en Huisvestingsadvies, per e-mail naar h.postma@syplon.nl of bel 050-5735672.

datum 9 september

 

Gezocht, tijdelijke functie voor: 

Senior projectleider van Van den Berg Architecten. “Medewerker is de man die ervoor zorgt dat iedereen kan blijven doen wat van hem of haar verwacht wordt. Hij zet de lijnen uit voor het proces en de planning. Zijn ervaring bij grote bouwbedrijven komt uitstekend van pas zodra de bouwer aanschuift in het proces. Zijn doel is om bouwkunst en -kunde tot 1 geheel te smeden. En om te zorgen dat de input vanuit de techneuten soepel en als vanzelfsprekend wordt opgenomen in het totaal.”
Beschikbaar: voltijd of deeltijd, beide bespreekbaar. Ingangsdatum: mogelijk vanaf heden. Locatie: binnen Nederland. Medewerker woont in Nieuwegein, maar heeft een auto tot zijn beschikking. Neem -ook voor meer informatie over projecten en CV – contact op met: Van den Berg Architecten B.V., HR medewerker Marijke Rauws, hrm@vandenberggroep.nl of bel 088-6006704.

datum 27 augustus

 

VRAAG | INLEEN

Gezocht voor KCAP Architects&Planners

Architecten – zelfstandig werkende ontwerpers met 5 tot 8 jaar ervaring, die kunnen ondersteunen voor stedenbouwkundige en architectonische projecten.
Vanaf medio januari om de aanwas van werk op te vangen.
Locatie: Rotterdam
Meer informatie en contact: KCAP Architects&Planners, ir. Coert Verkuijl, 010-7890300, mailen kan naar c.verkuijl@kcap.eu

datum 23 december 2020

 

Gezocht voor KCAP Architects&Planners

Vervanging op het gebied van het bijhouden van de aanbestedingen en het samenstellen van de te verzenden stukken.
Ervaring: minimaal 2 à 3 jaar
Periode: enkele maanden vanaf medio januari
Locatie: Rotterdam
Meer informatie en contact: KCAP Architects&Planners, ir. Coert Verkuijl, 010-7890300, mailen kan naar c.verkuijl@kcap.eu

datum 23 december 2020

 

Gezocht voor rhps+

bouwkundig Revit modelleur voor 3D modelleerwerk in diverse ontwerpfasen t/m het vervaardigen van uitvoeringsdocumenten. 40 uur per week, vanaf heden voor ca. 2 maanden.
Gevraagd: afgeronde bouwkunde opleiding HBO, tussen 2 en 5 jaar relevante werkervaring. 
Locatie: met name online, indien noodzakelijk overleg op bureau in Voorburg. 
Meer informatie en contact: rphs bouwtechniek + management, Ron Willems of Nicolien Nahon, mailen kan naar info@rphs.nl of bel 070-219 5311.

datum 7 oktober 2020

 

Gezocht voor Kopla Architecten

Ervaren Revit-modelleur o.a. verantwoordelijk voor het uitwerken van ontwerpen. Zelfstandig en zelf startend. Bekend met het indienen van aanvraag omgevingsvergunning. Aanvang z.s.m. tot in ieder geval eind 2020, 32-40 uur per week. Locatie Rotterdam.  
Meer informatie en contact: Kopla Architecten, bureaumanager Kim Kamphuis-Janssen, kim@kolpa-architecten.nl of bel 010-4817144.  

datum 28 september 2020

 

Gezocht voor Gortemaker Algra Feenstra architects:

Ervaren Revit-modelleur
verantwoordelijk voor het aansturen van een team voor het bouwkundig uitwerken van ontwerpen. 32-40 uur per week, aanvang z.s.m. tot eind 2020. Locatie is Rotterdam.
Meer informatie en contact: Gortemaker Algra Feenstra architects, G.J. Groeneveld, 010-2973030.

datum 31 augustus

 

Gezocht voor architectenbureau KCAP:

Medior architect (5-8 jaar ervaring) 
Nederlands sprekend, met ervaring met ontwerpen van NL woningbouw. 32 – 40 uur/week, vanaf heden voor een periode van maximaal enkele maanden. We werken nu vooral online, maar een eventuele kennismaking met de werknemer en/of teambespreking zal aan de Piekstraat in Rotterdam plaatsvinden.
Neem bij interesse contact op met KCAP, Coert Verkuijl, c.verkuijl@kcap.eu, 06 53424643.

datum 29 augustus

 

INLEEN ALS ALTERNATIEF VOOR REGULIERE VACATURE

SFA kreeg van onderstaande bureaus te horen dat zij reguliere vacatures hebben waarbij zij, om ontslag bij anderen te voorkomen, open staan voor tijdelijke collegiale inleen. Bureaus die een werknemer tijdelijk willen uitlenen kunnen met onderstaande bureaus contact opnemen. Wijze van contract blijft conform de hierboven vermelde documenten.

Diverse vacatures: projectarchitect, projectmanager, bouwkundig projectcoördinator, coördinerend BIM-modelleur, RoosRos architecten, contactpersoon: Henk de Gelder
datum 15 december

BIM modelleurs, Krft, contactpersoon: Oscar Vos
datum 10 december

Technisch architect en Projectarchitect, Mei architects, contactpersoon: Carmen Aanen-Meuldijk
datum 27 augustus

BIM-modelleur, Hooper Architects, contactpersoon:  Esther Wouters of Dennis Dudok
datum 27 augustus

Ervaren architect, NEXT architects, contactpersoon: Marieke van ’t Hoff of Joost Lemmens
datum 27 augustus