Pilot: collegiale in- & uitleen tussen architectenbureaus

Door de coronacrisis zijn er architectenbureaus met wegvallende projecten én bureaus met een werkpiek maar aarzeling om nu iemand een contract aan te bieden. Een oplossing kan zijn dat werknemers tijdelijk worden uitgeleend, dat er tussen architectenbureaus collegiale in- & uitleen plaatsvindt.

Pilot SFA: helpen om elkaar te vinden 
SFA wil via deze pilot onderzoeken of er behoefte is aan een online prikbord, als een vergroting van het eigen netwerk waar vraag en aanbod voor collegiale in- & uitleen elkaar kunnen vinden. Wil jouw bureau gebruik maken van dit prikbord, vul dan het aanmeldingsformulier voor inleen of uitleen in en mail dat naar info@sfa-architecten.nl

Vragen over de pilot of het prikbord stuur je naar hetzelfde mailadres, info@sfa-architecten.nl.

Uitgangspunten in- & uitleen
In-  en uitleen werkt op basis van de uitgangspunten genoemd in de  modelovereenkomst collegiale in- en uitleen, toegelicht in de nieuwsbrief over collegiale in- & uitleen. In essentie houdt het in:

  • de overeenkomst is tussen twee bureaus, voor situatie van tijdelijke aard (periode van drie maanden, eenmalig te verlengen voor maximaal drie maanden; voor projectduur kan ook);
  • financiële afspraken tussen bureaus zijn: betaling van het bruto salaris plus werkgeverslasten inclusief vakantiegeld en pensioenpremie en een fee van 5% voor de samenhangende bureaukosten.

Collegiale in-/uitleen bij gebruikmaking van NOW? Zie ook de pagina over NOW 3, onder Overige vragen: ‘Mag ik mijn werknemers collegiaal uitlenen als ik een NOW-tegemoetkoming krijg?’ 

Prikbord:

AANBOD | UITLEEN

Gezocht, tijdelijke functie voor: 

op dit moment zijn er bij SFA geen bureaus bekend die via dit prikbord een werknemer tijdelijk bij een ander bureau willen laten werken. Heeft jouw bureau tijdelijk geen werk voor een werknemer? Meld dit via het aanmeldformulier. 

 

VRAAG | INLEEN

Gezocht voor GAF|Gortemaker Algra Feenstra:

bouwkundig (Revit) modelleurs
Beste collega’s, vanwege een piek die we voorzien in onze werkzaamheden zijn wij op zoek naar bouwkundig (Revit) modelleurs, met aansturende vaardigheden. Het gaat om circa een maand, dus vanaf nu tot en (zo mogelijk) met een deel van de zomervakantie. Natuurlijk houden we rekening met alle coronamaatregelen door het veilig inwerken en thuiswerken goed te begeleiden. We horen het graag of er bij jullie mogelijkheden zijn voor inlenen.
Meer informatie: Martjan den Hoed, Architect – Operations director GAF, 06 31 62 66 83 of 010 297 30 30, martjan.denhoed@gaf.eu.

datum 22 juni 2021

 

INLEEN ALS ALTERNATIEF VOOR REGULIERE VACATURE

SFA kreeg van onderstaande bureaus te horen dat zij reguliere vacatures hebben waarbij zij, om ontslag bij anderen te voorkomen, open staan voor tijdelijke collegiale inleen. Bureaus die een werknemer tijdelijk willen uitlenen kunnen met onderstaande bureaus contact opnemen. Wijze van contract blijft conform de hierboven vermelde documenten.

Projectmanager, RoosRos architecten, contactpersoon: Henk de Gelder
datum 3 mei 2020