Pilot: collegiale in- & uitleen tussen architectenbureaus

Door de coronacrisis zijn er architectenbureaus met wegvallende projecten én bureaus met een werkpiek maar aarzeling om nu iemand een contract aan te bieden. Een oplossing kan zijn dat werknemers tijdelijk worden uitgeleend, dat er tussen architectenbureaus collegiale in- & uitleen plaatsvindt.

Pilot SFA: helpen om elkaar te vinden 
SFA wil via deze pilot onderzoeken of er behoefte is aan een online prikbord, als een vergroting van het eigen netwerk waar vraag en aanbod voor collegiale in- & uitleen elkaar kunnen vinden. Wil jouw bureau gebruik maken van dit prikbord, vul dan het aanmeldingsformulier voor inleen of uitleen in en mail dat naar info@sfa-architecten.nl

Vragen over de pilot of het prikbord stuur je naar hetzelfde mailadres, info@sfa-architecten.nl.

Uitgangspunten in- & uitleen
In-  en uitleen werkt op basis van de uitgangspunten genoemd in de  modelovereenkomst collegiale in- en uitleen, toegelicht in de nieuwsbrief over collegiale in- & uitleen. In essentie houdt het in:

  • de overeenkomst is tussen twee bureaus, voor situatie van tijdelijke aard (periode van drie maanden, eenmalig te verlengen voor maximaal drie maanden; voor projectduur kan ook);
  • financiële afspraken tussen bureaus zijn: betaling van het bruto salaris plus werkgeverslasten inclusief vakantiegeld en pensioenpremie en een fee van 5% voor de samenhangende bureaukosten.

Prikbord:

AANBOD | UITLEEN

Gezocht, tijdelijke functie voor: 

Senior projectleider van Van den Berg Architecten. “Medewerker is de man die ervoor zorgt dat iedereen kan blijven doen wat van hem of haar verwacht wordt. Hij zet de lijnen uit voor het proces en de planning. Zijn ervaring bij grote bouwbedrijven komt uitstekend van pas zodra de bouwer aanschuift in het proces. Zijn doel is om bouwkunst en -kunde tot 1 geheel te smeden. En om te zorgen dat de input vanuit de techneuten soepel en als vanzelfsprekend wordt opgenomen in het totaal.” 
Beschikbaar: voltijd of deeltijd, beide bespreekbaar. Ingangsdatum: mogelijk vanaf heden. Locatie: binnen Nederland. Medewerker woont in Nieuwegein, maar heeft een auto tot zijn beschikking. Neem -ook voor meer informatie over projecten en CV – contact op met: Van den Berg Architecten B.V., HR medewerker Marijke Rauws, hrm@vandenberggroep.nl of bel 088-6006704.

oproep geplaatst op 5 juni 2020

 

Gezocht, tijdelijke functie voor: 

Bouwkundige Tekenaar van Syplon Bouwmanagement en Huisvestingsvadvies
MBO met ca. 2 jaar ervaring in AutoCAD en beginnend ervaring met Revit in de utiliteit (winkels, scholen e.d.). Kennis van vluchtplannen en NEN 2580 meetcertificaat. Cursus Revit basis+families gevorderd gevolgd + MS Office.

De werknemer is beschikbaar ca. 8 tot 16 uren per week, per direct en einddatum in overleg. Regio Drenthe, Groningen.

Kan jullie bureau onze werknemer tijdelijk inlenen, neem dan contact op met: Erik Postma, projectleider bij Syplon b.v. Bouwmanagement en Huisvestingsadvies, per e-mail naar h.postma@syplon.nl of bel 050-5735672.

oproep geplaatst op 22 juni 2020

VRAAG | INLEEN

Gezocht voor Studio Leon Thier:

Ervaren projectleider 
ter ondersteuning van ons team. We hebben op dit moment o.a. een interessant renovatieproject. Vereisten zijn: de werknemer beheerst het tekenprogramma Archicad en spreekt de Nederlandse taal. 32-40 uur per week, aanvang per direct evt. tot eind 2020, de werknemer werkt online. 
Meer informatie en contact: Studio Leon Thier, Diane van den Dop, info@studioleonthier.nl, 070 3584000 / 06 24984295.

oproep geplaatst op 26 mei 2020

 

Gezocht voor architectenbureau KCAP:

Medior architect (5-8 jaar ervaring) 
Nederlands sprekend, met ervaring met ontwerpen van NL woningbouw. 32 – 40 uur/week, vanaf heden voor een periode van maximaal enkele maanden. We werken nu vooral online, maar een eventuele kennismaking met de werknemer en/of teambespreking zal aan de Piekstraat in Rotterdam plaatsvinden.
Neem bij interesse contact op met KCAP, Coert Verkuijl, c.verkuijl@kcap.eu, 06 53424643.

oproep geplaatst op 9 juni 2020

 

Mecanoo is ter ondersteuning van onze Nederlandse projecten op zoek naar medewerkers met de minimaal 3 tot 5 jaar werkervaring:

  • Stedenbouwkundige (Nederlandstalig): ervaring met Revit is een pré
  • Landschapsarchitect (Nederlandstalig): ervaring met Revit is een pré
  • Architect (Nederlandstalig): ervaring met Nederlandse woningbouw en masterplanning + Revit ervaring noodzakelijk

Het gaat om voltijd functies. Ingang per direct, minimaal 2 tot maximaal 6 maanden. Ons kantoor in Delft is geopend, maar werken vanuit huis is ook mogelijk.

Heeft jullie bureau werknemers ter beschikking voor tijdelijke uitleen, neem dan contact op met Mecanoo, mail ter attentie van Floris Overheul naar info@mecanoo.nl of bel 015 279 8100.

oproep geplaatst 22 juni 2020

 

Gezocht voor FD architecten:

Bouwkundig tekenaar werktekeningen en bouwaanvraag 
Ervaring met Arkey-ASD is vereist, Archicad kennis zou mooi zijn. Aantal uren per week kan in overleg, ingang vanaf 1 augustus, voor minimaal twee maanden (wellicht langer). Locatie: werkt online en op kantoor aan de Pastoor Kampstraat 11a in De Moer (Noord-Brabant).
Heeft jouw bureau tijdelijk een dergelijke werknemer ter beschikking, neem contact op met FDarchitecten, Ralph Dansen, e-mail info@fdarchitecten.nl of bel 013 5159331.

oproep geplaatst 2 juli 2020

 

Gezocht voor Gortemaker Algra Feenstra architects:

Ervaren Revit-modelleur/groepsleider
verantwoordelijk voor het aansturen van een team voor het bouwkundig uitwerken van ontwerpen. 32-40 uur per week, aanvang z.s.m. tot eind 2020. Locatie is Rotterdam.
Meer informatie en contact: Gortemaker Algra Feenstra architects, G.J. Groeneveld, 010-2973030.

Oproep geplaatst op 6 juli 2020

 

INLEEN ALS ALTERNATIEF VOOR REGULIERE VACATURE

SFA kreeg van onderstaande bureaus te horen dat zij reguliere vacatures hebben waarbij zij, om ontslag bij anderen te voorkomen, open staan voor tijdelijke collegiale inleen. Bureaus die een werknemer tijdelijk willen uitlenen kunnen met onderstaande bureaus contact opnemen. Wijze van contract blijft conform de hierboven vermelde documenten.

Technisch architect en Projectarchitect, Mei architects, contactpersoon: Carmen Aanen-Meuldijk (geplaatst 28/5)

Projectarchitect, RoosRos architecten, contactpersoon: Henk de Gelder (geplaatst 4/6)

BIM-modelleur, Hooper Architects, contactpersoon:  Esther Wouters of Dennis Dudok (geplaatst 16/6)

Ervaren architect, NEXT architects, contactpersoon: Marieke van ’t Hoff of Joost Lemmens (geplaatst 6/7)