Voor wie is de arbocatalogus bedoeld?

De arbocatalogus is bedoeld voor alle werkgevers en medewerkers van alle architectenbureaus, en de hierin opgenomen oplossingen zijn dus voor iedereen geschikt. Welke functie je ook hebt: medewerker, staffunctionaris of leidinggevende, medewerkers die net in dienst zijn, jongeren, medewerkers die zwanger zijn.

Met sommige oplossingen uit de arbocatalogus kun je als medewerker zelf aan de slag. Voor andere oplossingen zijn meer mensen nodig, bijvoorbeeld een leidinggevende of een heel team en/of bureau.

De meest voorkomende risico’s liggen op het gebied van beeldschermwerk en werkdruk. Bij ‘Wat kun je doen?’ vind je alle mogelijke maatregelen om met beeldschermwerk of werkdruk aan de slag te gaan, bij voorkeur preventief om problemen te voorkomen. Onder ‘Wat is er aan de hand?’ kun je kiezen welke situatie je uit jouw praktijk herkent (als er een probleem of klacht is) en krijg je advies over mogelijke oplossingen.

Wil je weten wat voor jou de belangrijkste mogelijkheden zijn uit het oplossingenpalet Wat kun je doen? Klik dan hieronder op je functie.