Thuiswerkplek

Beschrijving
Steeds meer medewerkers werken (een deel van hun werktijd) vanuit huis. Medewerkers kunnen zich thuis vaak beter concentreren en besparen reis- en filetijd en daardoor ook vaak veel stress. Zo kan thuiswerken een bijdrage leveren aan productief werken en het voorkomen van verzuim.
Het is wel noodzakelijk om ook thuis aandacht aan de werkplek te schenken. Anders kunnen er door een slechte werkhouding alsnog gezondheidsklachten ontstaan. En een werkplek thuis hoort aan dezelfde basiseisen te voldoen aan een werkplek op het bureau. Medewerkers en hun werkgevers kunnen samen over de ergonomische kwaliteit van de thuiswerkplek waken.

Voor wie?
Voor iedereen die thuis meer dan twee uur per dag beeldschermwerk verricht.

Normen
Een medewerker die zonder overleg met de werkgever thuis werkt, is zelf verantwoordelijk voor een ergonomische thuiswerkplek.
Als de werknemer en werkgever in overleg afstemmen dat de werknemer thuis werkt, bent u als bureau verantwoordelijk voor een goede werkplekinrichting en aansprakelijk voor het eventuele ontstaan van KANS-klachten. Daarom moet u als werkgever nagaan wat de ergonomische kwaliteit is van de thuiswerkplek.
Als een medewerker meer dan 2 uur per dag thuis werkt, moet zijn werkplek voldoen aan de ergonomische eisen die er voor de werkplek zijn er ten aanzien van de stoel, bureau of werktafel, beeldscherm, toetsenbord, muis en (eventueel) voetensteun.

Tips
Voor medewerker(s):

  • Als u zelf thuis wilt werken in plaats van op kantoor, dan bent u zelf verantwoordelijk voor uw thuiswerkplek.
    Als u in overleg met uw werkgever bepaalt dat u een gedeelte van de werkweek thuis werkt, dan is uw  werkgever verantwoordelijk voor uw thuiswerkplek.
  • Spreek uw leidinggevende er op aan als u meer dan gemiddeld twee uur per dag thuis moet werken van het bedrijf, maar daar geen goede computer en/of goed kantoormeubilair hebt. Als er gezamenlijk is besloten dat u thuis mag werken, is de werkgever verplicht de kosten voor een goede thuiswerkplek te vergoeden.
Voor leidinggevende(n):
  • Als uw medewerkers thuis al een goede werkplek hebben hoeft u als bureau geen computer of meubilair meer ter beschikking te stellen voor die thuiswerkplek.
  • Met een checklist kunt u de medewerker vragen de thuiswerkplek te beoordelen om zodoende na te gaan of de werkplek aan de ergonomische eisen voldoet. Laat de medewerker ook een foto van zijn werkplek maken.

Meer weten?

Wat levert het op?
Een goede thuiswerkplek betekent dat medewerkers ook thuis hun beeldschermwerk in een gezonde werkhouding kunnen doen. Daardoor zijn er minder gezondheidsklachten aan rug, nek, schouder, arm, pols en hand te verwachten. Tevens kunnen ze werk en privé beter combineren en kunnen ze zich indien nodig beter concentreren.