Presentatie vertrouwenspersoon in week 35

In maart jl. heeft SFA een nieuwsbrief over de rol van vertrouwenspersoon gestuurd. Naar aanleiding daarvan hebben we meerdere vragen om nadere informatie ontvangen. 

SFA heeft daarna onderzocht hoe we deze dienstverlening kunnen faciliteren. Aanvankelijk was het idee dat Marianne Berenschot zelf vertrouwenspersoon zou worden. Maar dat blijkt niet reëel, enerzijds vanwege de mate van getoonde belangstelling vanuit de branche, maar ook met het oog op actuele wettelijke ontwikkelingen. Op dit moment schrijft de (Arbo)wet wel voor dat een werkgever voor een veilige werkomgeving moet zorgen, maar is het aanstellen van een vertrouwenspersoon in dat kader slechts een advies. Er is echter een wetsvoorstel ingediend om het aanstellen van een vertrouwenspersoon verplicht te stellen.  De vraag naar een externe vertrouwenspersoon zal daarmee stijgen. SFA is te klein om daarin te voorzien; om die reden heeft SFA  onderzocht hoe we deze rol binnen bureaus wel kunnen faciliteren.   

SFA heeft onder meer contact gehad met “De Externe Vertrouwenspersoon”, afgekort DEVP. DEVP biedt bedrijven een externe vertrouwenspersoon, verspreid over het land.

In week 35* zal gecertificeerd vertrouwenspersoon Sophie Drent namens DEVP een presentatie geven aan vertegenwoordigers van architectenbureaus.
In die presentatie zal DEVP zich voorstellen, en uitleg geven over de vraag wat een vertrouwenspersoon wel en niet kan doen, de actuele stand van zaken op het gebied van wetgeving (laatste rechtspraak en de initiatiefwet verplicht aanstellen van een externe vertrouwenspersoon) en op welke wijze en voor welke kosten DEVP deze dienstverlening kan bieden. (Aan deze presentatie in week 35 zijn geen kosten verbonden.)

*
De presentatie zal waarschijnlijk op woensdag 31 augustus of donderdag 1 september plaatsvinden.
Heb jij interesse om de presentatie bij te wonen? Meld je dan nu al vast aan door een mail te sturen naar info@sfa-architecten.nl en geef s.v.p. jouw voorkeur voor woensdag of donderdag aan.
We informeren je z.s.m. over de exacte datum, tijd en lokatie.