SPAWW start campagne met info voor werkgevers en werknemers

Aanstaande maandag 8 januari lanceert SPAWW een campagne met als doel: werkgevers ondersteunen in hun informatievoorziening over PAWW en werknemers nadrukkelijk te informeren over PAWW.

SFA heeft namens cao-partijen BNA, FNV, CNV en De Unie in 2022 de PAWW-deelname verlengd. SFA deelt de oproep van  SPAWW om iedereen binnen het architectenbureau op voorhand te laten weten dat,  mócht er sprake zijn van ontslagen, door de PAWW-deelname mogelijk sprake is van verlengde WW-uitkering. Dat geeft rust en mogelijk een gevoel van solidariteit. Daar is de regeling in de kern ook voor opgericht.

Wat kunnen werkgevers (en werknemers) verwachten?
SPAWW start met een e-mail aan alle contactpersonen van de werkgevers die bij SPAWW aangifte doen. Het bericht bevat informatie over PAWW met daaraan toegevoegd een animatie over de loonstrook. Enkele weken later ontvangen zij een postpakket met aanvullende campagne-uitingen. De informatie biedt SPAWW aan zodat deze makkelijk te delen is met de werknemers.

Het doel van deze gerichte campagne is om het bewustzijn onder deelnemers over PAWW-deelname te vergroten. Zo kunnen in onfortuinlijke situaties toekomstige ex-werknemers de weg naar PAWW beter vinden. Tegelijkertijd ontzorgt SPAWW deelnemende werkgevers door ondersteuning te bieden in de communicatie over PAWW aan hun werknemers.
Belangrijk punt hierbij is dat bureaus en medewerkers moeten weten dat bij ontslag/WW-rechten bij medewerkers met veel dienstjaren, er zelf initiatief moet worden genomen tot aanvraag van de extra “PA”WW maanden. 

Vragen over de campagne of PAWW? Dan kun je het beste mailen naar communicatie@spaww.nl