SLIM: Subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb

Architectenbureaus kunnen subsidie aanvragen om leren en ontwikkelen te stimuleren. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt jaarlijks € 48 miljoen beschikbaar voorde zogeheten SLIM-regeling.
 
Wat is er mogelijk?
Deze subsidie is onder meer bedoeld om een bedrijfsschool (in de architectenbranche vaak in de vorm van een eigen academie) op te richten of verder te ontwikkelen of een systeem van periodieke ontwikkelgesprekken (door) te ontwikkelen en te implementeren. In beide gevallen gaat het om het voorbereiden, opzetten of verbeteren van de systematiek. Het volgen van een cursus of scholing aan de bedrijfsschool valt buiten de subsidie. Daarvoor kan het bureau wel een fiscale aftrek toepassen.
Ook is het mogelijk om met de subsidie je bureau door te laten lichten en een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan te maken, waar je bureau vervolgens direct mee aan de slag kan.

Enkele spelregels

  • Architectenbureaus die behoren tot het mkb kunnen subsidie aanvragen tot € 25.000 (art. 18). Het gaat om maximaal € 25.000, minder mag ook.
  • Kleine bureaus tot 50 personen en met een jaaromzet/balanstotaal tot 10 miljoen kunnen 80% van de subsidiabele kosten terugkrijgen (art. 18 en art. 1)
  • Middelgrote bureaus tot 250 personen en met een jaaromzet/balanstotaal tot 50 respectievelijk 43 miljoen kunnen 60% van de subsidiabele kosten terugkrijgen (art. 18 en art. 1)
  • Looptijd is 12 maanden (art. 11)
  • Aanvraagperiode: 2 t/m 31 maart 2020 en 1 t/m 30 september 2020 (art. 5).

Officiële documenten

 
Meedenken
Wil je een aanvraag doen? SFA denkt graag met je mee. Mail ons of bel met Joke Dekker 06 294 34560.