Architect van je eigen werk! vooraankondiging event 19 juni

 

 

 

Op woensdag 19 juni a.s. organiseert SFA een evenement voor de hele architectenbranche in Bibliotheek Neude te Utrecht. 
Werkzaam zijn als architect betekent creatief bezig zijn, maar ook deadlines halen en zorgen voor voldoende opdrachten. Dat zorgt voor werkdruk. Hoe zorg je er voor dat je, ondanks 
die druk, gezond door kunt werken tot je pensioendatum?

SFA organiseert een evenement voor de branche waar deze vraag centraal staat. We willen het congres zo breed mogelijk opzetten; het is bedoeld voor architecten en ontwerpers in brede zin: werknemers, werkgevers, zelfstandigen, studenten. Het aantal deelnemers is echter beperkt, dus houd onze nieuwsbrief en LinkedIn in mei in de gaten zodat je je op tijd aanmeldt. Reserveer nu alvast de datum 19 juni in je agenda. 

 

 

WAAROM MOET JE HIERBIJ ZIJN?

INFORMATIE + NETWERKEN + INSPIRATIE + BIJ- EN NASCHOLINGSUREN  ARCHITECTENREGISTER

Het zal niet alleen een informatieve maar ook onderhoudende dag worden waarin inspiratie opdoen en netwerken aan bod komen. We gaan uit van een programma tussen 10 tot 16 uur, gevolgd door een netwerkborrel.
Voor ingeschrevenen in het architectenregister: op grond van de Wet op de architectentitel moet je om de titel van architect te blijven voeren elk jaar 16 bij- en nascholingsuren volgen. Deelnemen aan dit event telt voor 6 uren. 
Dankzij subsidie van SZW kan SFA de architectenbranche dit event kosteloos aanbieden. 
 

PROGRAMMA

Halverwege mei kunnen we het definitieve programma aan jullie doorgeven en kun je je ook aanmelden voor de diverse workshops, maar hieronder lichten we alvast een tipje van de sluier op. 

PLENAIRE OCHTEND

De ochtend staat in het teken van plenaire spreker Elke Geraerts en een paneldiscussie. Elke Geraerts is een veelgevraagd, bekend en inspirerend spreker over mentale veerkracht, zij zal de ochtend inhoudelijk openen. 


Elke Geraerts
dr. in de psychologie, auteur van “Mentaal kapitaal” en “Het nieuwe mentaal” 
     

Activeer het volledige mentale kapitaal van je organisatie

Elke Geraerts, oprichter van Better Minds at work,  ontmaskert de mythe van time management en doorprikt onze eeuwige zoektocht naar een betere work-life balance. 
Deze interactieve lezing is niet alleen het perfecte antigif tegen burn-out, maar maakt duidelijk dat investeren in veerkracht leidt tot meer productiviteit en geluk. Sta met meer lef aan het roer van je eigen leven en maak voor je brein succesvolle keuzes.

 

 


Francesco Veenstra 
Rijksbouwmeester 

 

Paneldiscussie: werkdruk in de architectuur

De twee grootste risicofactoren voor de gezondheid van werknemers in de branche zijn beeldschermwerk en vooral werkdruk. Architecten (werkgevers/werknemers), zzp’ers, studenten en naar verwachting ook de rijksbouwmeester gaan in gesprek over werkdruk aan de hand van stellingen en “duivelse dilemma’s”. 
Als publiek kun jij meestemmen!

 

 

 

 

WORKSHOPS IN DE MIDDAG

In de middag kun je een keus maken uit een tiental workshops/lezingen op het gebied van fysieke, mentale maar ook digitale fitheid. De volgende drie workshops geven je alvast een indruk.


Maarten van den Berg
Digitale fitheid trainer
     

Verbeter je digitale fitheid

Hoe kan je beter omgaan met email? Hoe kan je tijd en energie besparen in je werk? Aan de hand van de 5 pijlers geeft Digitale Fitheid je praktische kennis, tips en tricks als het gaat om beter omgaan met je digitale tools.

 

 


Daniel Zavrel 
Bedrijfseconoom, mental coach PSV
bij landskampioenschap

 

Hoe zit jij als professional in je vel?

Ren jij steeds van deadline naar deadline? Vervaagt de grens tussen werk en privé, is het verleidelijk om almaar door te werken en kom je daardoor moeilijk tot rust? 
Je wilt meer grip en beter presteren op de belangrijke momenten. Daniel leert je daarvoor 6 krachtige vaardigheden voor mentale balans en topprestaties en laat je de Being in balance body-mind quickscan ervaren.  

 

 


Xavier Pocorni
Trainer bij Daarom-Organisatieontwikkeling
 

 Regietheater: leer gesprekstechnieken

Regietheater is een methode waarbij trainer Xavier en twee acteurs gesprekken tussen werkgever en werknemer op het podium tot leven laten komen. Op spannende momenten wordt gepauzeerd, wat denk jij dat er daarna gebeurt? Deze interactieve aanpak biedt zowel werkgever als werknemer de unieke kans om gesprekstechnieken te leren die je in de werksituatie kunt toepassen. 

 

 

 

STANDS STAKEHOLDERS & TOOLS

Ten slotte zijn er stands van stakeholders uit onze branche en aanpalende branches. Zo kun je bij het architectenregister informatie krijgen over bij- en nascholing en de zelfstandige beroepservaringsroute. Ook is de PEP aanwezig, die de programmaroute naar de architectentitel verzorgt.
Daarnaast zijn er stands waar commerciële partijen zich presenteren met voor architectenbureaus nuttige informatie en aanbod. 
 

EINDE: WRAP UP & NETWERKBORREL

Deel de uitnodiging voor woensdag 19 juni met je (zzp-) collega's en kom gezellig samen! Deel de uitnodiging voor woensdag 19 juni met je (zzp-) collega’s en kom gezellig samen!

 

 

Volg jij SFA al op LinkedIn? 

Door ons te volgen, krijg je direct toegang tot nieuws uit de branche. Blijf op de hoogte van thema’s zoals de cao, duurzame inzetbaarheid (MDIEU*) en het in 2024 ingevoerde functiehuis. Klik op het LinkedIn-logo om deel uit te maken van ons netwerk!

Klik hier om naar onze LinkedIn-pagina te gaan.  

 

Dit event in het kader van het subsidieproject MDIEU wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

*MDIEU staat voor Maatwerk Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden.