The Human Factor 2024 is uit! Binnenkort in de brievenbus van elk architectenbureau

De architectenbranche krijgt medio juni 2024 de nieuwste uitgave van het SFA-magazine The Human Factor toegestuurd. 
Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt The Human Factor 2024 hier online lezen.
Wil je het magazine liever thuis ontvangen?  Zie dan de link hieronder.

Uit het voorwoord van The Human Factor 2024, door SFA-directeur Marianne Berenschot

Er is zojuist een nieuwe regering gevormd; als ik dit schrijf moeten we nog zien hoe een en ander gaat uitpakken, ook voor onze branche. Maar Erik Scherder heeft in zijn column op de volgende bladzijde alvast een gezondheidsadvies voor het nieuwe kabinet en voor heel Nederland: maak voldoende dagelijks bewegen vanzelfsprekend. Als je ergens samen uit moet zien te komen, is samen lopen een belangrijke stap naar een succesvol resultaat. Over gezondheid gesproken: uit eerder onderzoek blijkt dat architecten grotendeels tevreden zijn over de arbeidsomstandigheden en de inhoud van hun werk. Dat is een mooie constatering, en ook het ziekteverzuim in onze branche is gelukkig relatief laag. Maar daar staat tegenover dat langer doorwerken de trend is, dus hoe zorg je ervoor dat je met plezier je werk kunt blijven doen?

Dat vraagt een bewuste houding om je vak veilig, gezond en vitaal uit te oefenen. Dat geldt ook voor de groeiende groep zzp’ers. Twee van hen delen in deze uitgave hoe zij hiermee omgaan. Daarnaast zijn werkgevers ook wettelijk verplicht om te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving. Mijn advies: ga het gesprek met elkaar aan. In dit magazine -en op de SFA-website- reiken we je praktische handvatten aan. En vanuit het collectieve belang voor de sector, organiseren we in juni (red. 2024) een event in Utrecht waar werknemers, werkgevers en zzp’ers elkaar ontmoeten, ervaringen delen en tips uitwisselen. We hopen op een inspirerende dag!


THF thuisgestuurd krijgen? Dat kan! 
Online The Human Factor 2024 lezen kan via deze link.
Wil jij het magazine op je gemak thuis lezen? We sturen je graag een exemplaar toe. Uiteraard zolang de voorraad strekt! 
Klik hier om het magazine thuisgestuurd te krijgen.

De eerste nummers van The Human Factor zijn nog steeds relevant en kun je via deze links vinden: The Human Factor nulnummer 2021, The Human Factor 2023.

Over The Human Factor
The Human Factor (THF) is een magazine voor en over de mensen in de architectenbranche waarbij duurzame inzetbaarheid centraal staat. SFA brengt The Human Factor uit om op een laagdrempelige manier bewustwording te creëren voor onderwerpen die horen bij het thema duurzame inzetbaarheid.

Subsidie voor The Human Factor en MDIEU-nieuwsbrief
Het magazine wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kader van MDIEU.

SFA haalde eind 2021 een subsidie binnen in het kader van de MDIEU-regeling (Maatregel Duurzame Inzetbaarheid en eerder Uittreden). Met een deel van de subsidieregeling kan SFA de MDIEU-nieuwsbrief en THF uitbrengen. En daarnaast heeft SFA dankzij de subsidie in 2023 regiobijeenkomsten kunnen organiseren om een behoeftepeiling te doen op het gebied van ondersteunende HR-tools. In 2024 wordt een landelijk event voor iedereen in de architectenbranche georganiseerd: voor werkgevers, werknemers, zzp’ers en architectuurstudenten. Het event op woensdag 19 juni te Utrecht heeft de titel gekregen: Architect van je eigen werk en wil de aanwezigen informeren en inspireren. 
Voorafgaand aan de activiteiten in de MDIEU-subsidieregeling is in 2021-2022 een sectoranalyse uitgevoerd. Meer over de sectoranalyse lees je hier.