Coaching

Beschrijving
Coachen is een vorm van begeleiden. Als leidinggevende kunt u coachen als een stijl van leidinggeven gebruiken om prestaties van uw medewerkers te verbeteren. Bij coachen is het belangrijk om goede vragen te stellen. Zo kunnen medewerkers zelf ontdekken welk effect hun gedrag heeft en welke mogelijkheden ze hebben om dit te veranderen. Doordat ze zelf met oplossingen komen, helpt coachen de medewerkers om hun gedrag echt te veranderen, nu en in de toekomst!

Voor wie?
Voor leidinggevenden die al een goede relatie met hun medewerkers hebben en er tijd en moeite voor willen doen om hen te ondersteunen.
Specifiek rond werkdruk kunt u coachen gebruiken om vaardigheden als grenzen aangeven, prioriteiten stellen en werk loslaten te ontwikkelen.

Normen
De werkgever moet beleid voeren om psychosociale arbeidsbelasting (waaronder werkdruk) te voorkomen of, waar dat niet mogelijk is, te beperken.
Arbowet artikel 3.2Arbobesluit artikel 2.15

Tips
Voor leidinggevende(n):

  • Stel de volgende vragen eens aan een medewerker en onderzoek het effect: Wat wil je bereiken? Welke mogelijkheden heb je om daar te komen? Wat kies je om te gaan doen?
  • Denk specifiek voor werkdrukvaardigheden eens aan startvragen als: In welke situatie lukte het je goed om ‘nee’ te zeggen? Op welke wijze vind je het prettig om je na een drukke werkdag goed te ontspannen? Kun je een voorbeeld geven van een dag waarin je het moeilijk vond om prioriteiten te stellen en een dag waarin dat gemakkelijk ging?
Voor medewerker(s):
  • Als u de wens en de durf hebt om uw eigen prestaties te verbeteren, vind dan een coach die bij u past: binnen je bureau of er buiten.
  • Begin zelf vast met het zoeken naar een oplossing door uzelf de vragen te stellen die je hierboven ziet.
Meer weten?
Op internet kunt u veel informatie vinden over coachen, externe coaches en coachingsopleidingen.

Enkele websites:

Enkele boeken:
Wat levert het op?
  • Het positieve effect voor de gecoachte is persoonlijke ontwikkeling, een gezonde werkdruk en meer werkplezier. In het werk betekent dit vaak effectiever en efficiënter functioneren.
  • Een coachende leidinggevende investeert  tijd en geld, als hij een boek over coaching leest of er een opleiding voor volgt. Maar het bespaart uiteindelijk tijd en geld omdat medewerkers beter presteren en minder verzuimen. En ze gaan zich zelfstandiger en verantwoordelijker gedragen.