Ontwikkelingsplan medewerker architectenbureau: waarom en hoe

Ontwikkeling is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer. Ze stellen ontwikkeling bijvoorbeeld in de gesprekscyclus aan de orde en bespreken ondermeer over de besteding van het persoonlijk budget (dit heet sinds cao 2017-2019: de ontwikkelvoucher). Werknemers die blijven leren, hebben minder kans buiten spel te komen staan. Werkgevers willen graag medewerkers die zich verder ontwikkelen. Daarom zijn ze steeds meer bereid te investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers. Een ontwikkelingsplan helpt om te blijven leren in het kader van het werk.

Klik hier voor ontwikkelingsplan waarom en hoe?
Klik hier voor ontwikkelingsplan voorbeeldformulier
Klik hier voor ontwikkelingsplan voorbeeld ingevuld

In artikel 21-22 en bijlage 2 van de cao 2017-2019 zijn afspraken vastgelegd over studiekosten en ontwikkelvoucher. 


Haal meer uit het functiehandboek

Het functiehandboek is gemaakt voor de inschaling van functies. Het kan - in combinatie met competentiemanual en loopbaanpaden - ook worden gebruikt voor:

  • hr-beleid
  • gesprekscyclus
  • loopbaan & ontwikkeling
  • werving & selectie

Klik hier en bekijk de presentatie:
Handboek Functie-indeling Architectenbureaus. Haal meer uit het functiehandboek.

Met de knop rechts onderin kunt u door de presentatie bladeren.

 

 

Gebruik de Competentiescan

competentiescan

 

Scholings- en ontwikkelingsplan sluiten op elkaar aan

Een scholingsplan voor een bureau en een ontwikkelingsplan voor een medewerker die op elkaar aansluiten, versterken elkaar.

Wat wil ik? Wat kan ik?

Hieronder enkele – algemene – instrumenten, die op ideeën kunnen brengen. Let op, ze leveren geen absolute uitspraken op, maar confronteren je met je eigen kijk op jezelf. Veel instrumenten zijn gericht op het zetten van loopbaanstappen. Dit hoeft echter niet. Iemand kan ook prima op zijn plek zitten, maar in het kader van zijn employability zijn huidige functioneren willen optimaliseren. Tip: Vul als medewerker en werkgever beide een instrument in en bespreek overeenkomsten en verschillen in de testuitslag met elkaar.