Werken in een architectenbureau is

  • samen mooie ontwerpen maken
  • met elkaar oplossingen zoeken voor ruimtelijke problemen
  • meedenken over bouwtechnische oplossingen

Met name voor jongeren die teamwork zoeken heeft de architectenbranche veel te bieden. In een bureau werken bouwkundig ontwerpers, tekenaars, projectleiders, calculators en faciliterende medewerkers samen met een of meer architecten samen aan de realisatie van een mooi ontwerp. 

Ga naar beroepscompetentieprofielen, loopbaanpaden en beroepenfilms

 
Een goede projectleider is iemand die een project weet te leiden en de schade voor de opdrachtgever zo klein mogelijk weet te houden, liefst onder de 4%
Projectleider
We werken aan een groot complex, in een team en iedereen draagt bij aan het realiseren van het project, dat is ook echt kicken vind ik.
Tekenaar
Een goede tekenaar is iemand die met het tekenen van een detail bedenkt wat er om de hoek gebeurt.
Tekenaar
Als projectleider kom je regelmatig buiten en communiceer je ook met buiten. Als tekenaar zit je overwegend binnen. Leuk als tekenaar is het echt op papier zetten, elk hoekje ken je. Leuk als projectleider is het samenwerken met andere partijen, het overdragen van enthousiasme aan die aannemer om samen dat gebouw te maken.
Projectleider

De bureau-intermediair: omdat werken op een architectenbureau teamwork is

Om te bevorderen dat binnen de architectenbureaus het onderlinge gesprek op gang komt over onderwerpen als ontwikkeling, de gesprekscyclus, inzetbaarheid, een leven lang leren hebben cao-partijen in de architectenbranche de bureau-intermediair in het leven geroepen.

  • Lees meer over de bureau-intermediair
  • Lees meer over medezeggenschap; u vindt hier onder andere  informatie over de medezeggenschap in kleine, middelgrote en grote bureaus en voorbeeldmateriaal.