HET SECTORPLAN IS AFGEROND!  GEEN AANVRAAG MEER MOGELIJK.

De BIM-maatregel in het sectorplan is gericht op bureaus en architecten zonder BIM-ervaring. Door een introductiecursus Bouw Informatie Model (BIM) te volgen worden deze bureaus in staat gesteld om innovatief en concurrerend hun marktpositie te behouden of (opnieuw) te verwerven. Ook is het volgen van een dergelijke cursus interessant om een herintreder in een architectenbureau versneld te laten kennismaken met de actuele software.

Cursussen waarbij de deelnemers kennismaken met de beginselen van BIM komen in aanmerking voor de BIM maatregel. Dit kunnen cursussen algemeen van aard zijn waarbij de deelnemer leert hoe BIM in de praktijk kan worden toegepast. Het kunnen ook cursussen zijn waarbij de deelnemer leert te werken met BIM software. U vindt introductiecursussen bijvoorbeeld op de website van de BNA academie. BIM introductiecursussen die door andere opleiders worden aangeboden, kunnen ook in aanmerking komen voor de BIM maatregel. Om te beoordelen of de aangeboden cursus past binnen het sectorplan dient een opleider contact op te nemen met BNA Academie: academie@bna.nl 

De kosten van de BIM introductiecursussen verschillen per opleider en cursus. De netto subsidie op BIM introductiecursussen bedraagt maximaal 45% van de opleidingskosten tot een maximum van 125 Euro per deelnemer. BIM introductiecursussen die zijn gestart na 1 april 2015 en afgerond voor 2 april 2017 komen in aanmerking voor subsidie. 
De complete aanvraag moet uiterlijk 1 juni 2017 zijn ingediend!
Op het aanvraagformulier en de toelichting wordt aangegeven welke gegevens nodig zijn.

Erkende introductiecursussen:
-Building Solutions Provider BV (Itannex), cursus: Revit Architecture Basis
-Cadac Group AEC BV, cursus: Introductiecursus BIM
-Cadix, cursus: Basiscursus Revit Architecture; Werken met BIM
-Cadix, cursus: BIM Introductiecursus
-KUBUS BV, cursus: Introductiecursus: starten met BIM en ArchiCAD
-MacroCad bv, cursus: Revit Architecture Basis
-De Twee Snoeken, cursus: BIM met Admoni ASD