Veelgestelde vragen

Moeten we alle maatregelen uit de arbocatalogus uitvoeren?
Nee, de arbocatalogus is een oplossingenboek met daarin keuzemogelijkheden voor het verbeteren van arbeidsomstandigheden. Uitgangspunt is dat het maken van die keuzes maatwerk is. Ieder bureau kan voor zijn situatie andere keuzes maken. En oplossingen die al goed werken, hoeven uiteraard niet te worden vervangen door oplossingen uit de arbocatalogus. Wel moet ieder bureau voldoen aan de normen in deze arbocatalogus, maar de manier waarop is aan het bureau. De arbocatalogus is daarbij vooral bedoeld als een praktisch hulpmiddel.

Hoe weet ik welke oplossingen op ons van toepassing zijn?
Via de pagina Wat is er aan de hand?, daar staan situaties uit de dagelijkse praktijk. Deze pagina kan u helpen door alleen voor die situaties te kiezen waar u zichzelf herkent.
LET OP: Het kan zijn dat u zichzelf niet in een situatie herkent, maar dat een collega van u zich daar wel in herkent. Wees voorzichtig met het denken voor anderen, vraag anderen wat zij herkenbaar vinden.

Hoe weet ik welke maatregelen voor ons van toepassing zijn?
Over de onderwerpen beeldschermwerk en werkdruk bestaan checklists. Het uitvoeren van de checklist beeldschermwerk of werkdruk geeft u een overzicht van tips met links naar de maatregelen die voor u van toepassing zijn.